NO Rumli - játsszunk rendet

a háztartás mindenkié

norumli - együtt rendet rakunk

Tipegő és/vagy óvódás korú gyermekeid vannak? 

Egész napod azzal telik, hogy folyamatosan utánuk pakolsz? És amikor pár percre rend van, akkor pont az a plüss kell, ami a kosár legeslegalján van, és kezdődik újra a kirámolás?

Ismerős a helyzet, hogy most még csak szétdobálják a játékaikat, ruhájukat, maszatolnak és hiába kéred őket a rend rakásra kedvesen, játékosan, morogva vagy netán fenyegetve, csak azért sem teszik meg? Persze az oviban kisangyalok, otthon meg…

Miért? 

Tűnődtél már azon, ha majd nagyobbak lesznek biztos sokat fognak segíteni Neked a lakásban/házban, ház körüli teendőkben? Na de hogyan érem ezt el?

Nem törvényszerű, hogy a háztartási munkát csak és kizárólag te, mint anya végezd el! Van megoldás!

nem lesz rumli

Mi a no rumli, és honnan jött az ötlet?

A NO Rumli Sikerösvény egy program, amivel édesanyáknak, szülőknek szeretnék egy jövő képet mutatni: a háztartás mindenkié. A gyerekeket be lehet vonni kényszer, veszekedés és zsarolás nélkül is a házi munkákba.

Három gyermekes édesanya vagyok és a gyerekeimmel immár 13 éve otthon töltött időben napról napra meg kellett nekem is küzdenem azzal a ténnyel, hogy a gyerekek imádnak szétpakolni, rámolni, rumlit csinálni. Ez egyáltalán nem baj, sőt, ők így tanulnak, így ismerkednek a világgal, így szívják magukba a rengeteg információt… de a másik oldalon viszont rengeteg energiát, időt vesz el tőlünk a rendrakás, az elpakolás. Ezt anyaként nem csak azért csináljuk, mert “jobb dolgunk nincs”, hanem abban a reményben, hogy gyermekeinknek jó példával szolgálunk és mert a legtöbb esetben fájdalmas baleseteket tudunk így elkerülni: lásd legóra lépés és kisautóban hasra esés, stb-stb.

A NO Rumli ötlete harmadik gyermekünk megszületésével egy időben kezdett érlelődni bennem. Nagyon pici koruktól fogva engedtem nekik minden a háztartással kapcsolatos tárgyakkal játszani: pancsolni a mosogatóvízzel, zoknikat ki-be rámolni a fiókból, edényekkel a konyhában, cipőkkel az előszobában játszani. Aztán rajzoltam nekik egyszerű ábrákat és rengeteg játékot fontam a házimunkák köré.  Mikorra a legkisebb gyermekünk is óvódás lett, itthonról kezdtem el dolgozni. Ahhoz, hogy a Piktorella álomfestő műhelyt megvalósítsam a mindennapok megszervezése kulcsfontosságú feladatommá vált.

 Senkinek sem egyszerű egyensúlyozni több gyerek, a háztartás, a napi teendők, munka mátrixában úgy, hogy jó érzéssel és ne hulla fáradtan hajtsa párnára a fejét, azzal a megnyugtató tudattal: rend van a lakásban. Nem mindenkinek erőssége jól beosztani az otthoni tennivalókat, vagy átlátni a kialakult jó/rossz szokásokat. Miért, honnan kéne ezt tudnod? Hozzuk magunkkal a gyerekkori batyunkban a hozzáállásunkat, szokásainkat, majd felnőttkorban kialakítjuk a sajátunkat, párunkkal közös életben egymáshoz igazítjuk ezeket és kialakítjuk a saját ritmusunkat. Majd a gyerekekkel teli mindennapok felboríthatnak minden addigi bevált igényt, szokást és rendszert. Pikk-pakk ovisok lesznek és azt veszed észre minden házimunka rád maradt.

Hidd el, a gyerekek szeretik az „életet játszani”, jobban, mint műanyag játékokkal főzőcskézni, víz nélkül mosogatni, játék porszívóval zümmögni. Szeretnek maszatolni, pakolni, rumlit csapni.A rumliból csak egy olyan úton tudunk kijutni a rend felé, melyet a gyerekek is élveznek, melyek az ő nyelvükön érdekesek, izgalmasak, mosolygósak, vidámak. 

A háztartás mindenkié, aki abban a házban él, azaz az egész családé, így a gyerekeké is.

Ha már eleged van abból, hogy csak téped a szádat, de nincs eredménye, ha nem látod a házimunkák végeláthatatlan útvesztőjéből a kivezető utat, akkor próbáld meg a NO Rumli Sikerösvény egyikét!

Ez egy lehetőség, egy kulcs ahhoz, hogy anyaként végre ne csak a te nyakadba háruljon a háztartás minden nyűgje-baja és hogy pozitív élmény legyen a folyamat, amíg a család minden tagja eljut a feladattudatos életkorba.

Akik már aktívan használják a NO Rumli módszert:

“Borka módszerével egy éve találkoztam, és mondhatom, hogy azonnal megváltoztatta a viszonyomat a kislányommal. Nem volt egyszerű átállnom, de mostmár mondhatom, gyorsabb az esti rendrakás, mint korábban”  Rita

“2 fiamat egyedül nevelem, és hát nem egyszerű velük: az egyik kiskamasz, a másik épphogy az ovit elkezdte és dacol mindennel. Minden napunkat Borka módszerével indítom: közös kupaktanács, ahol mindenki megkapja a számára izgalmas feladatot! Működik! Ajánlom mindenkinek!” Judit

“Mielőtt Borka módszerével találkoztam, iszonyatos elvárásaim voltak magammal és a gyerekeimmel szemben: mindig rend és tisztaságnak kellett lennie… persze, hogy nem ment… emiatt kiabáltam velük… de mióta a rumlikból ösvényeket csinálunk, mióta játékos feladatokat vezettem be, azóta mintha a vállamról egy nagyon nehéz súly esett volna le… köszönöm, életet mentett!” Dóri

Neked való módszerem, ha:

 • már a rumli szóra gondolva görcsbe rándul a gyomrod, mert tudod, hogy esélyed sincs
 • nem akarsz már a gyerekekkel kiabálni, és nem akarsz fenyegetőzni azért, hogy rendet rakjanak maguk után
 • unod már a zsarolást, az alkudozást, mert tudod, hogy ezzel az alap problémát nem oldod meg, nem önszántukból raknak rendet a gyerekek
 • szeretnéd, ha a nap vége nem örökös veszekedéssel telne el, hanem nevetéssel, kacagással, bohóckodással
 • fontos számodra, hogy a gyerekek a házimunkára úgy tekintsenek, mint ami mindenki feladata, és örömmel vegyenek részt benne

Nézd meg sikerösvény csomagjaim, és válaszd ki a neked legszimpatikusabbat

norumli - sikerösvény

Sikerösvény

NAPPALI

A csomag 3 hét közös munkát jelent, melynek során az alábbiakat mind elsajátítjátok.

Amit ebben a programban kapsz: 

 • játékosság-nyelv alapismeretek (videóüzenet)
 • 3 naponta kapsz fókusz megtartó feladatokat e-mailen,
 • 10 oldalas letölthető munkafüzet segítségével haladunk lépésről lépésre
 • 3 hétig zárt FB csoport tagság,
 • egy egyszeri 30 perces konzultációra is lehetőséged van, amikor csak Rád figyelek
Részletekért és árakért kattints az Érdekel gombra!

Sikerösvény

EGÉSZ HÁZ

Ez a csomag 6 hétig tartó közös út, melyben a fő fókusz szintén a játékosság-nyelv kialakításán van.

Amit ebben a programban kapsz: 

 • játékosság-nyelv alapismeretek (videóüzenet)
 • 3 naponta kapsz fókusz megtartó feladatokat e-mailen
 • 20 oldalas letölthető munkafüzet segítségével haladunk lépésről lépésre
 • 6 hétig zárt FB csoport tagság
 • 3 alkalommal 30 perces konzultációra is lehetőséged van, amikor csak Rád figyelek
Részletekért és árakért kattints az Érdekel gombra!

Sikerösvény

PINCÉTŐL A PADLÁSIG

Teljesen egyénre, családra szabott ütemezés, egyéni konzultáció, heti feladatokon keresztül haladunk.

Amit ebben a programban kapsz: 

 • előszőr egy 1 órás konzultáció, majd személyre szabott feladatok
 • hetente kapsz fókusz megtartó feladatokat e-mailen,
 • 20 oldalas letölthető munkafüzet segítségével haladunk lépésről lépésre
 • egyénre szabott ütemezés
 • hetente 30 perces konzultációra is lehetőséged van, amikor csak Rád figyelek

Részletekért és árakért kattins az Érdekel gombra!

Nem szeretnél azonnal programmal indulni? Akkor ez az ajánlat érdekes lehet számodra!

a rend tanulható

NoRumli, a háztartás mindenkié ELŐSZOBA „interaktív ajtónyitás” (workshop)

Elmesélek egy érdekes párhuzamot a gyerekek beszéd tanulásáról és a cselekvés fejlődéséről. Hozok még pár izgalmas példát és az interaktív előadás során sok „aha”, „erre nem is gondoltam”, „jéééé” élményben lesz részed. Azt is garantálom, hogy hamar felismered nem vagy egyedül! Ahogy Te, mások is, sokan küzdenek a mindennapi feladatok mátrixában önmagukkal, a feladatokkal, a gyerekekkel, az idővel.  Ezen az alkalmon sokat fogok kérdezni, a válaszok Neked fontosak és ahhoz kellenek, hogy kívülről lásd a mostani szemléletedet és elsajátíts egy új nézőpontot. 

A háztartási feladatokat vesszük górcső alá és végig gondolhatod a Ti családotok esetében a Te gyermekeid korának megfelelően melyik az a terület otthonotokban, ahol az új szokások bevezetése a legesélyesebb. Kiderítjük mik azok a feladatok, amiben gyermekeid örömmel részt tudnak venni. 

Ízelítőt kapsz a munkafüzetből, aminek segítségével haladunk a „rumli” útvesztőjében és tapasztalom, hogy az „aha” élmények közt sokan felszabadult nevetésben oldódnak fel egy-egy feladat elvégzése után. 

A workshop már ténylegesen az ELŐSZOBÁJA a Sikerösvény programnak, kapsz egy két útravaló táblázatot, rajzos napirendet és ötletet, meghívást kapsz a NO Rumli csoportba, ahol megbeszélheted a tapasztalataidat, követheted a blogot.

 

Online workshop ára: 3500 Ft

Garanciák a Te sikeredért!

siker-garancia

garancia

Bármelyik csomagomat választod, a siker garantált! Sikerülni fog a gyerekeket megtanítani rendet rakni!

norumli-garancia

garancia

Nem lesz rumli nálatok, vagy ha lesz, akkor a gyerekek önállóan, szó nélkül rendet is raknak.

mosoly-garancia

mosoly

Garantált a mosoly a programom végigvitele mellett is és utána is.

Indulj el TE is a NO Rumli sikerösvényének egyikén! Válaszd ki a neked tetsző csomagokat, és induljunk el már holnap a NO Rumli sikerösvényén!

a rend tanulható

Ha bármilyen kérdésed van a NoRumli Sikerösvénnyel kapcsolatban, amire nem térek ki a fenti csomagokban, írj nekem nyugodtan a lenti űrlap kitöltésével.